Laden...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

Voedselveiligheid ongediertebestrijding2.jpg

Voedselveiligheid en ongedierte

Als u last heeft van ongedierte in uw bedrijf kan dit voor flinke problemen zorgen bij de voedselveiligheid. Denk hierbij bijv. aan de overlast van muizen. Ze kunnen het voedsel aantasten door het op te eten maar ook door hun uitwerpselen achter te laten op diverse producten.

Ook kakkerlakken kunnen de voedselveiligheid in gevaar brengen. Ze kunnen via hun poten en monddelen verschillende ziektekiemen verspreiden maar ook door hun uitwerpselen die ze achter laten op plaatsen waar voedsel bereid wordt.

Zo zijn er verschillende soorten ongedierte die de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen. En dit kan natuurlijk weer voor de nodige schade zorgen in uw onderneming. Want u moet er natuurlijk niet aan denken dat uw klanten problemen krijgen met hun gezondheid door het voedsel wat bij uw bedrijf vandaan komt.

Bij Ronada ongediertebestrijding weten wij precies hoe wij te werk moeten gaan tegen dit probleem en daarnaast kunnen onze medewerkers u goed adviseren om de voedselveiligheid zo naar een goed niveau te brengen. Een van onze adviseurs komt graag een keer vrijblijvend bij u langs om alles uit te leggen. Zorg dus dat de voedselveiligheid bij u in orde is en maak snel een afspraak door te bellen naar 085-4005520 of vul het contactformulier in.


Gevaren ongedierte

Bepaal de gevaren

Bepaal de mogelijke gevaren in uw bedrijf met de hulp van Ronada ongediertebestrijding.

Critical Control Points

Critical Control Points

Voorkom het gevaar van de voedselveiligheid door ongedierte met de Critical Control Points.

Ongediertebestrijding onder controle met de richtlijnen van de HACCP

HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Deze principes worden gehanteerd om de voedselveiligheid te garanderen.

Bedrijven dienen dit systeem toe te splitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie- en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Tevens leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Ongedierte kan een bedreiging vormen voor voedsel. Denk maar aan de bacteriën en virussen die ze bij zich dragen, maar ook aan de uitwerpselen en urine die ze achterlaten. Bovendien kunnen knaagdieren door hun geknaag schade toebrengen aan producten.

Voorkom dat u problemen krijgt met de voedselveiligheid door ongedierte en neem contact met ons op via 085-4005520 of vul het contactformulier in.

Critical Control Points normen

CCP normen

Voor elk controlepunt moeten grenzen worden vastgesteld die kunnen bepalen wat wel of niet aanvaardbaar is.

HACCP monitoren

Monitoren

Monitoren is het meten van de parameters die van belang zijn voor de Critical Control Points.

HACCP maatregelen

Maatregelen

Als de maatregelen niet goed genoeg zijn, moeten er betere maatregelen genomen worden om de CCP onder controle te brengen.

Contactformulier


Het ongedierte bestrijdingsplan

Bij de HACCP wordt er verwezen naar een ongediertebestrijdingsplan. Wij moeten daarom goed samenwerken met onze klanten om zo een juiste bestrijding van ongedierte te verkrijgen. Zo geven wij advies aan onze klanten over de nodige hygiënische maatregelen, de opslag en bouwkundige maatregelen.

Houd er rekening mee dat niet alleen dierplagen op zich risico’s kunnen vormen voor veilig voedsel. Ook bestrijdingsmiddelen kunnen een factor zijn waar wij rekening mee moeten houden.

Zelf een succesvolle bestrijding kan problemen opleveren, waar gaat het plaagdier dood? Levert het dode plaagdier nieuwe risico’s op? Ronada ongediertebestrijding denkt altijd goed na over deze problemen als wij aan de slag gaan in de voedselindustrie, horeca, supermarkten enz.

Wilt u graag wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085-4005520 of maak gebruik van ons contactformulier.

HACCP plan

HACCP plan

Na het maken van het HACCP-plan wordt gecontroleerd of dit plan wel geschikt is.

HACCP vastleggen

Leg alles vast

Uiteindelijk moet het systeem vastgelegd worden voor een regelmatig onderzoek.